Hänt & tänkt

Detta är inte en blogg, snarare en enkel dagbok. Här får du glimtar från vårt dagliga liv och sporadiska tankeverksamhet. Läs och förundras!

Föregående · 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 · Nästa

Peo, 2008-02-26 kl 07:44

"Vandaler saboterade vägkameror med yxa" - så lyder fetaste förstasidesrubriken i dagens nummer av PT. Någon har tydligen retat sig på fartkamerorna vid Kopparnäs och Rosvik norra. Det är han/hon inte ensam om.

Visst, det är fel att förstöra offentlig egendom. Det blir vi skattebetalare som får stå för kalaset i slutänden. En halv miljon lär det komma att kosta i det här fallet. Mycket pengar. Men å andra sidan: är inte den upprepade skadegörelsen på fartkameror en signal till dem som styr? En signal att vi, svenska trafikanter, faktiskt inte vill ha några plåtpoliser längs våra vägar? Ville man höja trafiksäkerheten så vore det ju bättre att hålla själva vägarna i gott skick. Ta E4 som exempel - den är på sina håll bedrövligt spårig. Satsa pengarna på asfalt istället för på övervakning. Och plocka ner de "vandaliserade" kamerorna för gott!

Gun-Britt, 2008-02-23 kl 08:39

Att sajten vetgirig.nu är vanebildande är jag den första att instämma i. Snacka om att vara fast i frågesportens värld. Jag har nu vackert fått inse att jag nu hamnat på andra plats när det gäller att få full uppmärksamhet av min käre man. Ett exempel som kan nämnas är att när jag ber honom öppna garagedörrarna så jag kan köra in bilen då jag kommit hem från jobbet, så har jag de sista dagarna fått svaret "Du får vänta lite - jag håller på att spela"… Men för mej är han fortfarande på första plats!

Peo, 2008-02-20 kl 09:17

Ibland har man det roligare än annars. Just nu är det ibland - jag har hittat en ny favorit på nätet. Vilken? Jo, www.vetgirig.nu... Där kan man utmana andra i frågesport, klättra (eller falla!) i rankingen, bidra med egna frågor osv. Sajten är inte vacker men ack så vanebildande. Prova själv vetja!

Peo, 2008-02-16 kl 16:35

Idag fyller pappa Birger 83 år. Jag och Gun-Britt skickade ner några Trisslotter som födelsedagspresent, och - tadaa! - han vann hela hundra kronor. Äntä alles otroolit? *

Vi börjar så smått gå och vänta på kvällens stora händelse: Melodifestivalen del 2, nu från gurkstaden Västerås. Liksom förra gången har vi båda tjuvlyssnat på bidragen, men entusiasmen är egentligen ganska måttlig. Vi får väl se vad svenska folket tycker. Tror nog att Carola och Andreas kommer att lyckas bra i alla fall.

* Översatt till rikssvenska betyder det "Är det inte alldeles otroligt?"

Peo, 2008-02-10 kl 19:46

Måste bara tipsa om ett intressant webbtest. Hur mycket vet du egentligen om den globala uppvärmingen? Testet är visserligen på engelska, men jag tror nog att andemeningen framgår rätt bra ändå. Politiskt korrekta nickedockor varnas härmed... Till testet

Peo, 2008-02-09 kl 18:17

Äntligen dags för Melodifestivalen igen! Första deltävlingen går i Göteborg. Jag har nyss varit inne på SVT:s hemsida och lyssnat på kvällens bidrag. Tyvärr blev jag inte alltför imponerad. Men så brukar det oftast vara när jag hör låtarna för första gången. Den som utmärkte sig - på gott och ont - tyckte jag var Christer Sjögrens "I Love Europe". En käck marschbandslåt som borde falla tyskarna på läppen. Achtung Freunde! Hier kommen wir!

Peo, 2008-02-05 kl 22:17

Det är ju fettisdag idag, så jag har ätit årets semla. Smakade gott gjorde den. Kung Adolf Fredrik, han åt ihjäl sig på semlor han. Riktigt så gott är det kanske inte. Men närapå.

Förresten, en tanke slår mig nu: varför döper man inte om fettisdagen till Adolf-Fredrik-dagen istället? Kan man fira att Gustaf II Adolf dog i Lützen så kan man väl fira att en annan kung har glupat ihjäl sig på semlor. För det är ju ett sorts hjältedåd det också. Eller kanske inte, vid närmare eftertanke...

Peo, 2008-02-03 kl 14:23

Ikväll blir det bra: Sveriges skönaste TV-program börjar om med en ny säsong. Det är förstås "I en annan del av Köping" jag tänker på. Vilket underbart program, vilka underbara människor! Så långt ifrån Hollywoodfantasier man bara kan komma. Vanliga människor i en vanlig vardag. Jag önskar att TV kunde visa mer sådant. Missa inte!

Peo, 2008-02-02 kl 14:53

Muslimska terrorister skyr verkligen inga medel. Nu senast har det framkommit att de lurat förståndshandikappade att agera självmordsbombare. I dagens Expressen läser vi:

"Det var i går vid rusningstid som de två kvinnorna anlände vid några av Bagdads mest populära marknader. Enligt uppgifter till bland annat Daily Mail ska de ha lurats till att bära västar försedda med bomber [...] De båda kvinnorna ska enligt uppgifter ha lidit av Downs syndrom. Bomberna utlöstes sedan på avstånd från platsen med hjälp av mobiltelefoner. Dödssiffran uppgick sent i natt till minst 91 personer, enligt AP."

Vissa säger att islam är en tolerant och fredlig religion. Jag får inte ihop det riktigt...

Peo, 2008-02-01 kl 18:59

Och dagens vinnare är... JAG! Inte är det ofta det händer, men idag vann jag faktiskt pris i en tävling. För ett par veckor sedan deltog jag nämligen i en utlottning på Lovefilm, där man kunde vinna DVD:n "This Is England". Och idag kom ett vadderat kuvert i brevlådan, innehållande just den filmen. Gissa om lyckan blev stor? Visserligen är det ju inte fråga om några större ekonomiska värden, men ändå - jag VANN ju... Mer av samma, tack!

Peo, 2008-01-30 kl 19:38

Saxat ur dagens Expressen: "Den omstridde pingstpastorn Åke Green utesluts nu från nykterhetsrörelsen IOGT-NTO. Styrelsen för IOGT-NTO anser att Åke Greens syn på homosexuella strider mot rörelsens grundsatser."

Inte visste jag att IOGT-NTO har åsikter i homofrågorna... Jag trodde att det var nykterhet de sysslade med. Konstigt. Men jag är väl för dum för att begripa.

Gun-Britt, 2008-01-23 kl 19:42

Vad är det för dag idag? Jo, i dag är det är Gun-Britts födelsedag.... Ja, just det, idag fyller jag år och först på min önskelista står "pengar". Varför kan man undra? Jo, jag har nu bestämt att jag ska ta några sånglektioner så att jag får lära mej att använda magstödet. Detta för att jag inte ska vara hes varje gång jag kommer hem från kören.

Som nummer två på min lista står "tulpaner". Jag älskar tulpaner i alla dess färger. Har alltid tyckt om dessa blommor. Om ni tror att jag fått tulpaner av min älskade make så tror ni alldeles fel... Inga tulpaner fick jag från den man som jag i somras lovade att älska i nöd och lust... Fick visserligen pengar som jag önskat för att kunna ta dessa sånglektioner, men nog hade det varit roligt om jag fått tulpaner också... Så här får jag verkligen "jobba på" för att fortsätta älska honom i nöd och lust :-) Men jag fick tulpaner från mina svärföräldrar. Signe dom. Ett taxibud kom med den vackraste bukett jag sett på väldigt länge. Så nu är jag glad... tra la la la... Morsning och godbye!

Peo, 2008-01-23 kl 19:19

Jag hade inte så fel i mitt förra inlägg. Bilen var faktiskt som en igloo idag när jag skulle iväg. Jag blev tvungen att hacka fram den med hjälp av isskrapa, och de stora fyrkantiga snöblock som bildades lade jag på hög... Den som vill bygga sig en egen riktig igloo kan ju komma hit och hämta!

Annars har det varit en fin dag med c:a 15 minusgrader och solsken. Riktigt vackert var det att se snötyngda granar och björkar mot en klarblå himmel. Snön knarrade trivsamt under skorna, och det var inte utan att jag började tänka så smått på barndomens skidutflykter. Man kanske skulle köpa sig ett par gamla pjäxor plus träskidor med kabelbindningar och uppleva detta igen? Hmm.

Idag har min kära hustru fyllt år också. Hon har lite sextioårskris, men är det inte tidigt att ta ut den när man bara är ett par år över femtio? Nog för att man skall tänka på framtiden, men någon måtta får det vara…

Peo, 2008-01-22 kl 15:34

Min bil ser ut som en igloo där den står och fryser ute på garageuppfarten. Usch. Bara tanken på att behöva sätta sig i något dylikt gör att man börjar frysa. Men imorgon måste jag väl ändå, det är ju dags att veckohandla... Hu, jag gruvar mig redan!

Peo, 2008-01-18 kl 18:27

Undrar just vem som uppfann tacos? Visserligen är de goda, men en mer opraktisk maträtt får man ju leta efter. Hur är det meningen att man skall kunna äta dem utan att spilla? Enda chansen vore väl om man hade munnen på andra ledden istället, dvs lodrätt istället för vågrätt. Då kunde man hålla tacoskalet som ett U, och kanske - KANSKE - skulle man kunna äta tacon utan kladd. Mexikaner har kanske vertikalmun. Vi andra bör hålla oss till isterband och potatis istället.

Gun-Britt, 2008-01-18 kl 17:59

Jag har varit i Umeå. Åkte iväg med bussen igår torsdag tillsammans med en arbetskamrat för att göra ett studiebesök på Tolkcentralen i Umeå. Det är alltid lika roligt att få träffa tjejerna som jobbar där.

Skönt var det också att få åka buss. Under resan försökte jag lyssna på Henning Mankells "Innan frosten". En talbok som är väldigt spännande. Det är bara en sak som händer när jag lyssnar.... jag blir så trött i ögonen och får då backa bland kapitlen så att jag kan lyssna omigen för att försöka få sammanhang i vad som händer. Fast en sak är ju bra... boken räcker ju då väldigt länge... Samma sak brukade hända när ungarna var små och jag skulle läsa en godnattsaga för dom. Det var jag som blev trött, inte dom.

Nu är det i alla fall helg och skönt ska det bli att få ta det lugnt efter denna vecka som har varit rätt hektisk. Snart stundar middagen.... På menyn står tacos, trasiga sådana. Peo råkade tappa förpackningen när han skulle ta ut dom från skåpet. Han är lite släpphänt min käre make men han är ändå bäst i hela världen.......have a nice weekend....

Peo, 2008-01-16 kl 17:37

Våren är här. Åtminstone trodde jag det när jag kom in på Willys Storheden för att handla tidigare idag. Från högtalarna strömmade den vackraste fågelsång man kan tänka sig, en glad talgoxe-drill. Så jag gick omkring och plockade varor med snösmältning och blåsippor för min inre syn. Då såg jag hur det flaxade till uppe i taket. Det var inte alls något högtalarljud som hade hörts, utan fastmer en livs levande talgoxe...

En ur personalen sade att fåglarna brukar ta sig in via lastkajen när dörrarna står öppna. Tydligen har de små liven insett att det finns mat att hämta därinne. Smart!

Peo, 2008-01-15 kl 21:24

Kära hustrun blev påkörd idag på väg hem ifrån jobbet. Tack och lov blev det inga skador på vare sig hustru eller Skoda, sånär som på en mindre repa därbak - på bilen alltså. Och den repan kan vi nog leva med. Huvudsaken att det inte blev några personskador!

Gun-Britt, 2008-01-13 kl 19:30

Efter att ha varit långledig mellan nyår och trettonhelgen började jag jobba igen. Lite tufft har det varit att stiga upp kl 05.15 när man sovit till kl 10.00 de dagar man var ledig. Veckan har gått fort. Det har varit mycket att göra på jobbet så det var med lite suck och stön jag steg upp i går för att åka iväg till Framnäs för att gå de två avslutade kursdagarna i den koristutbildning som Körförbundet här i Norrbotten har arrangerat.

Nu har dessa två dagar gått och jag sitter här och är fullkomligt nöjd över vad vi fått lära oss. Det har varit 2 helt fantastiska dagar. Jag har gjort något som jag aldrig trott att jag skulle kunna göra...JAG HAR SJUNGIT SOLO!!!!!....Visserligen bara en textrad, men ändå..... Tänk att jag vågade....Så nu undrar jag om det finns en chans att en kvinna på 50+ har chans till IDOL ;-) ... och imorgon börjar vi om med kören...Så kul det ska bli....Tra la la la................

Peo, 2008-01-13 kl 14:43

Oj vad det har kommit snö under natten. Nu blev det ju vinter igen. Det var lite onödigt.

Kära hustrun är idag på Framnäs folkhögskola tillsammans med kören. De har sångövningar där, och det hade de igår också. Därför är det ovanligt tyst här hemma. Katten Bissi ligger ihopringlad på sängen och bara sover, så henne har jag inte heller någon glädje av... Får väl dra igång TV:n i brist på bättre!

Peo, 2008-01-09 kl 12:09

I natt har jag sovit gott, det kan jag lova. Att sitta och nöta 12 timmar bakom bilratten tar på krafterna. Men mest blir man uttråkad. Det enda spännande man har i det läget är att sitta och gissa när nästa fartkamera skall dyka upp. Speciellt mellan Skellefteå och Umeå står de ju tätt som staketstolpar. Och när man börjar tycka att fartkameror är spännande, då är det verkligen kris... Skönt att vara hemma!

Peo, 2008-01-07 kl 11:01

Jag är fortfarande kvar hos mina föräldrar i Borlänge, men imorgon bär det av hemåt. Det skall bli skönt att komma hem igen. Inte för att det går någon nöd på mig här nere heller, tvärtom - det har bara blivit lite väl mycket av julens goda. Nu måste jag se till att svälta bort några kilon för att kompensera mina krympande kläder. Det gör jag bäst hemma.

Peo, 2008-01-04 kl 17:42

Syster Evy och svåger Josef har varit på besök hit till Vasagatan, medförande en gigantisk smörgåstårta. Nu har de åkt hem till sitt igen. Smörgåstårtan, den är mestadels kvar. Hur skall mina föräldrar och jag orka äta upp allt detta på egen hand? Kan man månne skicka några bitar till barnen i Biafra?

Gun-Britt, 2008-01-02 kl 23:22

Idag har mamma åkt hem. Skjutsade henne till busstationen i Piteå. Under tiden vi väntade på att bussen skulle komma, ringde min mobiltelefon. Det var optikern jag besökte strax före jul för att få terminalglasögon. De ringde och sa att jag kunde hämta mina glasögon. Blev lite häpen att de redan var klara... det har ju varit en massa helgdagar. Ska bli skönt att få använda dom på jobbet.

När jag kom hem var det dags för ett av de sällsynta bullbaken jag brukar göra.... Så nu finns det 9 påsar med bullar i frysen. Känner att jag varit riktigt duktig idag. Missstänker att de kommer att gå åt ganska fort när maken kommer hem...

Fick även min försenade julklapp idag - Marie Fredrikssons senaste CD-skiva. Jag har inte hunnit lyssna igenom hela skivan, men av det lilla jag har hört är den väldigt behaglig att lyssna till.... Nu blir det lite mer surfande och sedan är det Go´natt för fru Hjälm…

Peo, 2008-01-02 kl 21:53

Idag kom äntligen CD:n* som jag ville ge kära hustrun i julklapp. Det tog alltså nästan en hel månad att leverera den. Några fler köp hos CDWOW blir det sannerligen inte!

*Fotnot: Det är Marie Fredrikssons senaste platta, "Tid för tystnad".

Peo, 2008-01-02 kl 17:03

Jag blir ordentligt bortskämd hemma hos mina föräldrar. Med mat och fika för jämnan hinner jag aldrig bli hungrig mellan varven. Just nu sitter jag med magen full av Korv Stroganoff. Alldeles full. Jag skall aldrig mer äta igen, jag lovar...

Gun-Britt, 2008-01-01 kl 20:25

Nyårsdagen 2008. I dag har det varit en riktigt lugn dag. Inget speciellt har gjorts. Har slappat framför TV:n och surfat ute på Internet. Även idag har några raketer skjutits upp. Kanhända att det är någon som inte fick nog med raketskjutandet vid midnatt?? För igår sprakade himlen riktigt ordentligt av regnbågens alla färger. Därefter lägrade sig röken som ett dimmigt täcke.

Nu blir det TV-tittande igen... Ska titta på en musikalkomedi från Fredriksdalsteatern där Eva Rydberg medverkar. Förresten....God fortsättning på det nya året.....:-)

Peo, 2007-12-31 kl 19:34

Håhåjaja vad tiden går. Tycker inte det var länge sedan jag provade att skriva "2007" för första gången. Nu är det snart 2008. Hoppas det blir ett bra år för både folk och fä!

Gun-Britt, 2007-12-31 kl 16:10

Idag är det årets sista dag. Sonen har återvänt till sitt för att fira med sina kompisar. Mamma och jag sitter nu vid köksbordet och väntar på att kaffet ska bli klart. Till middag blir det risgrynsgröt och skinksmörgåsar. Gott !! Sedan blir det ett stilla nyårsfirande framför TV:n. Tolvslaget skålar vi in tillsammans med TV1 och deras sändning från Skansen.......Ring, klocka ring i bistra nyårsnatten....... GOTT NYTT ÅR......

Gun-Britt, 2007-12-30 kl 14:15

Inatt har det snöat. Inte så mycket men det är ändå vitt på marken. Så mycket trevligare och ljusare det blir när det kommit lite snö. Det är inte så kallt heller, ca 6 minusgrader.

Var iväg till Konsum som finns här i byn för att handla lite. Hörde då en kvinna i affären säga att idag skulle det minsann serveras ugnspannkaka till middag hos henne för hon var så less på allt vad julmat heter. Hos oss står just nu min mamma och gör palt. Oj så gott det ska bli.....mums.... Hoppas att hon gör så många så att jag kan frysa in och äta vid senare tillfälle.