Hänt & tänkt

Detta är inte en blogg, snarare en enkel dagbok. Här får du glimtar från vårt dagliga liv och sporadiska tankeverksamhet. Läs och förundras!

Föregående · 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 · Nästa

Peo, 2008-09-28 kl 19:27

Lotta har glömt mig. Det blev ingen miljon. Lika bra det - nu behöver vi inte ha några bekymmer med att skatteplanera. Och pengar är roten till mycket ont, det vet vi ju alla. Se där några finstämda variationer på temat "Surt sa räven om rönnbären"...

Peo, 2008-09-27 kl 17:51

Ikväll ska det spelas Bingolotto minsann. Det känns faktiskt lite nytt och spännande nu när vi har gjort uppehåll i flera år. Jag kommer inte ens ihåg när vi spelade senast, pass länge sedan var det. Men duttpennorna finns ännu kvar liksom vinstdrömmarna. Och jag har redan planer på vad jag ska göra med miljonen som jag kommer att vinna. Om Lotta Engberg sköter sig, vill säga. Men hon och jag är ju nästan kompisar efter att jag passerade henne på bara några meters avstånd på lastkajen till Folkets Hus i Borlänge för tio år sedan. Där ligger jag alltså bra till. Nu är det bara formaliteter som skiljer mig från ett liv i sus och dus...

Peo, 2008-09-16 kl 21:59

Många tråkigheter har det varit nu ett tag. Sån't är livet: en ständig berg- och dalbana. Det gäller dock att inte gräva ner sig för mycket utan försöka se framåt mot bättre tider.

Därför en dos positivism: Träden lyser i vackra färgtoner här uppe, och myskvällarna radar upp sig på parad. På hösten får man äta köttgryta. Dessutom kom jag precis på ett nytt ord: "Piggelkott". Se där, alltid något att glädja sig åt!

Gun-Britt, 2008-09-09 kl 21:38

Jag har nyss kommit hem från körövningen och jag känner sorg.

När jag kom på körövningen så satt vår körledare Anders och spelade "Kärlekens tid" om och om igen. På flygeln fanns en ljusstake av glas med ett vitt ljus. Tänkte för mej själv att nu har det hänt något, men kunde inte riktigt komma på vad det kunde vara. När klockan var strax efter 19 tände M-C ljuset, och dämpade belysningen. Då berättade Anders att våran Kurt, körens webmasters fru avlidit idag vid lunchtid.

Henne träffade jag så sent som i lördags på Kurtans 60-årsfest. Festen som hon hade jobbat så och förberett genom att laga all den goda mat som vi blev bjudna på.
Även fast Karin inte var med i kören och sjöng var hon ändå en av oss. Jobbade och fixade så att vi kunde få in pengar till körkassan så att resan till Irland som kören ska göra till sommar kan bli av.

Karin - vila i frid! Mina tankar går till Kurt, pojkarna med familjer.

Gun-Britt, 2008-09-06 kl 08:36

Pratade med mamma i går. Fick då veta att A.L avlidit i onsdags.

A.L var den person som sa till mej då jag var 21 år gammal och arbetslös att söka jobbet som socialkonsulent/tolk för döva i Norrbotten. Då jag hörde honom säga det tänkte jag att han inte var riktigt klok som kunde föreslå mej något sådant. Inte kunde väl jag klara av ett sådant ansvarsfullt jobb. Sa det till honom, och fick då till svar att han trodde på mej och att jag visst kunde klara av det. Han sa att jag skulle söka jobbet och behövde jag hjälp och stöd kunde jag alltid ringa honom. Det kändes tryggt att han trodde på mej. Jag sökte jobbet och fick det.

Nu drygt 30 år senare och med facit i hand konstaterar jag att tack vare honom har jag fortfarande ett jobb som jag tycker är intressant och utmanande.

Så vila i frid. Mina tankar går till din familj.

Peo, 2008-09-02 kl 21:32

Hösten närmar sig, och därmed även förkylningssäsongen. Hos oss snörvlas det redan för fullt, ty både kära hustrun och jag har blivit tvärförkylda. Usch vad det känns jobbigt. Men bot finns, åtminstone mot rinnande näsa: två tamponger rätt upp i huvudet. Problemet fixat. Nöden är uppfinningarnas moder...

Gun-Britt, 2008-08-31 kl 18:55

Torsdag morgon steg jag upp väldigt tidigt. Jag steg upp kl 04.00 och det gjorde jag för att jag skulle hinna med morgonplanet till Stockholm. Varje år vid den här tiden ordnas det en SAMO-koferens. Det är en konferens för oss som arbetar som samordnare på landets alla Tolkcentraler.

Morgonplanet höll tiden, vi åkte iväg enligt tidtabellen och jag kom fram till hotellet i god tid innan konferensen skulle börja. Roligt var det att att få träffa alla kollegorna som finns runt om i landet.

På torsdagkvällen skulle vi alla till Wallmans Salonger för att avnjuta mat och musik. Taxi förbeställdes, för vi var rätt många som inte ville gå dit. När vi kom fram fick vi köa i ca 20 minuter innan vi blev insläppta. Då visade det sig att vi var på fel Wallmans (vem visste att det fanns flera Wallmans??) Vi skulle på något som hette "Golden Hits" och detta låg på Kungsgatan. Nya bilar beställdes för även dit var det en bit att gå. Äntligen var vi på rätt ställe. Det bjöds på jättegod mat och mycket bra och rolig underhållning. Klockan var strax efter 23 när vi skulle tillbaka till hotellet. Vi var flera som åkte taxi tillbaka och det visade sig att alla fått betala olika taxa även fast vi åkt samma sträcka. De som åkte billigast fick betala 106 kr (de var från Göteborg) men den bilen jag åkte i fick betala högsta taxan som var 272 kr. Kanske var det för att jag satt i framsätet och chauffören hörde att jag var från Norrland - vad vet jag.

När konferensen var slut på fredag eftermiddag åkte jag flygtaxi till Arlanda. Jag säger en sak - man ska inte vara åkrädd. Chauffören körde som om han stulit bilen. Måste erkänna att jag var väldigt rädd och satt och hoppades att jag skulle komma fram helskinnad. Drog en lättnadens suck när jag var framme och kunde kliva ut ur bilen.

Mitt plan skulle enligt tidtabellen gå kl 17.45 och skulle vara framme i Luleå kl 19.05. Efter en massa förseningar pga trasigt plan, byte av plan och en kort bussresa från gaten till planet var jag äntligen framme i Luleå 2 timmar försenad. Det är roligt att åka på konferens till Stockholm!

Peo, 2008-08-27 kl 20:24

Igår morse fick jag punktering på bilen. På parkeringen utanför jobbet försvann all luft ur vänster framdäck, vilket medförde ett svettigt hjulbyte som start på dagen. Ironiskt nog skulle båda framdäcken ändå bytas, men inte förrän imorgon torsdag... Förspilld möda med andra ord.

Idag har jag spelat säkert femton matcher på vetgirig.nu och inte vunnit en enda. Måste vara en botten-notering. Håller jag på att bli senil?

Imorgon måste jag kliva upp redan i fyratiden på morgonen. Skall skjutsa kära hustrun till Kallax för vidare befordran till Stockholm. Klockan FYRA alltså. Det är tidigt det. Och sedan på kvällen, som sagt, byte av två framhjul hos Gunnar på Öjeby Däck. Men jag hinner väl säkert få ett par punkteringar till innan dess...

Negativ? Vem - jag?

Gun-Britt, 2008-08-21 kl 09:00

Det började i måndags, fortsatte på tisdagen, höll sig borta (nästan) igår onsdag och började om idag torsdag. Vad är det jag tänker på???? Jo, det förbaskade REGNET. Hur kan det finnas så mycket vatten i himlen??? Det måste ju ta slut någon gång. Det enda som jag kan tycka är positivt med detta regnande är att på kvällen blir det ju rätt mörkt och då kan man tända både lampor och ljus och på så sätt få det väldigt mysigt hemma.

Nu gäller det att ha positivt tänkande... "I´m singing in the rain"... eller varfor inte sjunga detta när man tittar ut genom fönstret..."It´s raining men, hallelujah...." och hoppas på det bästa...

Peo, 2008-08-17 kl 15:39

"Kör så det ryker!" har fått en ny innebörd här hemma. Under gräsklippningen idag var det faktiskt just det som hände. Jag hade stannat gräsklipparen för att vila en stund, och då fick jag se att det började ryka och lukta bränt från den. Troligen var det gammalt torrt gräs som hade letat sig in i motorkåpan och tagit eld av hettan. Någon stor dramatik blev det dock aldrig. Vi funderade på att kasta vatten på klipparen - ja, kranvatten alltså - men det kändes inte helt lyckat att behöva göra så heller. Nu räckte det med att dra iväg den ut på garageuppfarten. Där tynade rykandet bort av sig själv. Lite spännande var det ju i alla fall, med tanke på bensinen osv...

Sensmoralen av detta? Gräsklippning är ett otyg som helst bör undvikas!

Peo, 2008-08-16 kl 14:04

På radionyheterna hörde jag att Vägverket tänker sätta upp 150 nya fartkameror. Motiveringen var att "få ner hastigheten och värna miljön". Men hallå! När blev det Vägverkets sak att agera miljösamvete?? Det är vägar och trafik de ska syssla med, inget annat. Och vad kommer månne de nya kamerorna att kallas? "Trafiksäkerhetskameror" är det ju inte längre fråga om. Storebrorssamhället breder ut sig alltmer, sanna mina ord.

Här hemma har vi blivit med kolsyremaskin, en WasserMaxx. Nu kan vi alltså göra vår egen läsk både snabbt och smidigt. Till ett billigt pris dessutom. Skål på er, grevar och baroner!

Gun-Britt, 2008-08-15 kl 09:06

Fredag igen, vart har denna vecka tagit vägen? Det var ju alldeles nyss måndagmorgon, då väckaren ringde och jag satt på sängkanten, trött och önskade så innerligt att man fått sova några timmar till… nu är det fredag och helgen stundar... och imorgon får jag sova tills jag vaknar. Ingen otrevlig och obehaglig högljudd svart väckarklocka som ringer 05.10.

Jag har nu jobbat i 3 veckor sedan jag kom tillbaka efter semestern och jag är inne i den vanliga lunken. Jag tittar på almanackan och konstaterar att det är 19 veckor kvar tills vi är inne i julveckan och då är det inte många dagar innan vi går in i 2009. Ja, det är sant som det är sagt "tiden går och vi med den"… Nu dags för förmiddagskaffet… tjing....

Peo, 2008-08-12 kl 21:36

Kotten har synts igen. Det var vid halvsju-tiden som jag fick syn på honom. Han knallade omkring på baksidan av vårt hus med nosen nere vid marken. Förmodligen var han väl på jakt efter en saftig daggmask eller två. Synd att vi inte har någon kattmat hemma längre - då skulle han ha fått sig ett skrovmål. Men vi skall åka och handla imorgon, då kan vi ju alltid köpa något till honom också. Eller henne. Inte lätt att se skillnaden...

Peo, 2008-08-09 kl 20:11

OS i Peking är nu i full gång. Tidigare idag kunde man se bland annat boxning därifrån. Vilken märklig idé egentligen: idrottsmän från hela världen samlas för att slå varandra på käften. Dessutom får de medalj för det. Påminner lite om den klämkäcka devisen "Börja med pistolskytte - träffa nya vänner"...

Gun-Britt, 2008-08-02 kl 11:44

Det är lördag och första arbetsveckan efter semestern är avklarad. Vi var fyra stycken som höll ställningarna på jobbet. Telefonen har väl inte ringt så mycket, men det har varit rätt mycket att jobba igen efter fyra veckors ledighet.

Idag var det tänkt att Peo skulle klippa gräsmattan, men av det blir det nog inget av eftersom gräset är för blött. Så det som står på agendan idag är att vi åker in till Luleå för att se om vi hittar utebelysning så att vi kan byta ut dom som blev förstörda av haglet som föll i torsdags. Likaså behöver Peo nya skor. Hans gamla ser förskräckliga ut och håller nog inte ihop många veckor till. Visst är det roligt att shoppa!!!! Tjohej!!!!

Peo, 2008-07-31 kl 19:10

Det har varit oväder i Rosvik. När vi kom hem från våra respektive arbeten låg det drivor av hagel på marken. Och inte var det några pyttehagel heller, nej stora som vindruvor var de. Tur att inte bilarna stod på gården när djävulshaglena föll! Nu blev det bara begränsade skador här hemma, bland annat ett par belysningsarmaturer som slogs sönder. Ack ja - fler onödiga utgifter. Precis vad man behövde.

Gun-Britt, 2008-07-28 kl 22:24

Det är måndagkväll och första arbetsdagen efter semestern är avklarad. Det var mycket att göra på jobbet så dagen gick förvånansvärt fort. Vi är inte så många som jobbar så det är lugnt och tyst i lokalerna.. Det gick rätt bra att stiga upp när väckar´n ringde kl halv sex i morse. Det blir nog värre imorgon bitti när väckar´n ger ifrån sig sitt obehagliga ljud. Tänk vad fort och lätt det är att vänja sig av med detta ljud.

Skönt är det i alla fall att få komma hem och få sova i sin egen säng. Talesättet "borta bra, men hemma bäst" stämmer rätt bra faktiskt.
Nä, lite fortsatt surfande innan det är dags att krypa ner i sängen och sussa sött på lilla örat. Good Night everybody...

Peo, 2008-07-27 kl 21:45

Det var den semestern det. Fyra veckor har gått, vi är åter hemma i Rosvik. Imorgon är det vanlig vardag igen. Håhåjaja - sällan har jag känt mig så håglös...

Peo, 2008-07-24 kl 22:04

Puh! Det har varit nära trettio grader varmt ute idag, och vi har båda pustat svårt över värmen. Just nu känns snö, is och kyla riktigt lockande. Så dumt man kan tänka...

Peo, 2008-07-23 kl 22:41

Kanal 5 slår ett slag för sodomin den här veckan. Med käck regnbågsfärgad logotyp visar de en massa program om homofili och andra perversioner. Och detta skulle normalt funtade människor vara intresserade av att se? Knappast. Jag inleder härmed en enmansbojkott mot Kanal 5. Våga vägra pervo-TV!

Gun-Britt, 2008-07-20 kl 22:39

I fredags var Sofia och jag på bio i Ronneby och såg filmen "Mamma Mia". Med stora förväntningarn (i alla fall hos mej) for vi iväg i god tid för att få en bra parkeringsplats. Vi hade läst att det skulle vara utsålt. Alla mina förväntningar om filmen uppnåddes. Jag säger bara det.....Vilken film!!!! Vilka skådespelare!!! Vilken musik!!! Jag satt i min biofåtölj och bara njöt av allt. En sak är säker..... när filmen kommer ut på dvd kommer jag att köpa den. Då kan jag se den om och om och om och om igen.........Mamma Mia, here I go again......tra la la la......

Peo, 2008-07-20 kl 22:24

Vårt besök i Blekinge har varit kort men intensivt. Det har blivit en hel del sociala aktiviteter förstås, men också annat.

Mitt besök på myntmässan i Olofström igår blev lyckat. Två mynt och en spelpenning fick jag med mig därifrån. Det var lagom mycket folk där - det var alltså lätt att komma fram till handlarborden och titta på vad som fanns. Men tyvärr var det äckligt varmt i lokalen. Efter en knapp timme fick det vara nog. Svettig men nöjd for jag tillbaka till Kallinge.

Idag hade vi alla planerat att besöka två olika loppisar: en i Ronneby Brunnspark, en i byn Förkärla. När vi kom till loppisen i Förkärla insåg vi rätt snart att det inte var något för oss: bilar stod parkerade i långa rader längs vägen dit. Vem vill gå i flera kilometer för att över huvud taget komma fram till själva loppisen? Inte vi. Så vi nöjde oss med loppisen i Ronneby istället, och den var fullt tillräcklig. Dock blev det inget köpt.

Imorgon bär det av till Borlänge igen. Vi hoppas på medvind och lugn sjö :-)

Peo, 2008-07-16 kl 21:11

Scenbyte igen. Vi har idag åkt ner till Kallinge i Blekinge för att hälsa på Sofia och Pär. Resan gick bra, även om den kändes längre än vi mindes den från förra gången. Får se vad vi hittar på här. Ja, på lördag blir det förstås myntmässa i Olofström för min del, men i övrigt är programmet flytande. Vi tar dagen som den kommer. Det är ju semester...

Gun-Britt, 2008-07-14 kl 23:50

Två semesterveckor är nu avklarade och två återstår. Börjar redan nu gruva mej för att börja om att jobba efter denna semesterledighet. Jag råkade sucka lite högt i förmiddags när jag tänkte på detta. Äkta mannen undrade anledningen till suckadet. Nämnde i korta ordalag varför. Då sa han "varför oroar du dej för något som inte kommer att ske förrän om två veckor, du har ju två hela veckor kvar av semstern". Behöver jag nämna att jag är en sådan person som tar ut saker i förskott...
På onsdag bär det av till Blekinge för en visit hos dottern och mågen. Det ska bli så roligt att få träffa dom.
Nu är det dags för sängen... Go´natt...

Peo, 2008-07-13 kl 18:47

När kära hustrun läste mitt senaste inlägg så ville hon veta vad "tischar" egentligen var för något. Jag försökte förklara att det är ungdomsspråk för T-tröjor, men det köpte hon inte. Efter lite dividerande och googlande måste jag ge henne rätt, åtminstone delvis. Ordet borde stavas "tishar" istället. Rätt skall vara rätt.

Dagens semesteräventyr har bestått i en resa till Orsa. Normalt sett har man ju kanske inte så stor anledning att bege sig ut till den obygden, men just nu hölls en antik- och samlarmässa där. Och ett par inköp blev det också: Ett koppamynt från 1763 och en patinerad konduktörsväska. Båda gångerna var det jag som stod för köpandet.

Kära hustrun drog lite på munnen åt mitt väskköp, eftersom jag annars brukar pika henne för alla hennes väskor. Men faktum är att konduktörsväskan kommer att göra sig mycket bra på väggen hemma i biblioteket, eventuellt med några konstväxter nerstoppade. Detta, mina vänner, är heminredning på hög nivå. Ernst Kirschstång kan slänga sig i väggen!

Peo, 2008-07-11 kl 18:41

Med tanke på föregående inlägg: det är minsann inte bara i second-hand-butiker som det är varmt och kvavt. Vi var till Gävle idag för att handla på Kläd-Piraten, och där var det likadant: svettigt. Jag fick i alla fall tag på ett par svarta capri-shorts, två snygga T-tröjor och en rutig skjorta. Hustrun köpte sig några tischar hon också. Oj vad vi kommer att bli fina! Vad gör då några svettdroppar?...

Gun-Britt, 2008-07-06 kl 00:04

Ja, nu har man haft en veckas semester. Tre veckor kvar. Skönt har det varit att få vara ledig. Vi har inte gjort så mycket. Fast en del loppisbesök har det ju gjorts. Hittade inget speciellt i början av veckan, men idag så var vi till Pärlan som ligger i Gustavs. Där hittade jag inte någon ljusstake som jag i vanliga fall brukar göra, utan jag hittade en söt liten glasburk som kommer att passa alldeles utmärkt till mina kryddor som jag har i min morgongröt. Hittade även en bok, en deckare skriven av en finsk författare. Ska bli spännande och läsa den vad det lider.
En fundering som vi båda fick efter våra loppisbeösk idag var - varför ska det vara så förskräckligt varmt och kvavt inne i dessa secondhandbutiker? Ja, det tål att funderas på.... Go´natt...

Peo, 2008-07-02 kl 15:38

Hittills har vi tagit det väldigt lugnt härnere. Som mest hektiskt - om man nu kan kalla det så - hade vi det igår. Då blev det både veckohandlande och besök på loppis under en och samma dag. Och ja, jag köpte något på loppisen: två böcker, historiska romaner, för tillsammans tjugo kronor. Man är ju sparsam av sig.

Peo, 2008-06-30 kl 17:15

Scenbyte. Efter en sedvanlig åttiomilafärd med Skodan har vi nu hamnat i Borlänge. Synen som mötte oss när vi svängde in mot mina föräldrars bostadsområde var inte kul. Burkar, papper och allsköns bråte överallt på gräsmattorna. En trasig vattenpipa(!) på gatan. Det hade ju, gubevars, varit festival i stan - Peace & Love. Festivaldeltagarna tycks alltså ha varit ungefär lika ordningsamma som fiskmåsar på en soptipp. Typ.

Nu är vi i alla fall installerade här, och börjar fundera över vad vi ska hitta på imorgon. Tja - den som lever får se...

Gun-Britt, 2008-06-26 kl 19:26

En arbetsdag till och sedan stundar S - E - M - E - S - T - E - R. I 4 hela veckor ska jag vara ledig. Oj så jag längtar. Det ska bli så skönt att få vara ledig och bara njuta av sommar, värme och sol. Fast just nu kan man ju önska att vädret börjar visa sig från sin bästa sida.. För som det har regnat och blåst de sista dagarna börjar man stillsamt fundera om det är så här sommaren kommer att vara. Men här gäller det att tänka positivt och tillbe vädergudarna om det fina väder som jag så gärna vill ha. Jag vill ha fint väder, jag vill ha fint väder, jag vill ha fint väder, jag vill, jag vill ..... Hoppas någon lyssnar och ger mej det jag vill ha.... Go´kväll......