Hänt & tänkt

Detta är inte en blogg, snarare en enkel dagbok. Här får du glimtar från vårt dagliga liv och sporadiska tankeverksamhet. Läs och förundras!

Föregående · 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 · Nästa

Peo, 2007-11-14 kl 08:44

Jag känner mig manad att kommentera föregående inlägg om mäns minne: det är alldeles utmärkt. Däremot har vi män förmågan att filtrera information. Det innebär att vi hellre prioriterar sådant som är viktigt. Om vi t.ex. skall redogöra för ett telefonsamtal så måste vi inte ta med alla smådetaljer, utan vi går direkt till själva kärnan i samtalet. Ett tjugo minuter långt samtal brukar på så sätt kunna sammanfattas med ett par, tre meningar. Och sån't där med sammanfattningar och referat fick vi ju lära oss i grundskolan. Men tydligen bara pojkarna - eller?

Gun-Britt, 2007-11-13 kl 19:35

Jag har nu efter att ha levt tillsammans med Peo i drygt 8 år funderat och grunnat på en sak. Det är mäns minne. Undrar hur det är konstruerat egentligen?? Som idag till exempel... Då jag var på väg att åka hem från Luleå ringde jag hem och sa det. Passade på att fråga Peo om det kommit någon post. Fick då till svar (som jag ofta får) att inget upphetsande hade kommit i postväg. Frågar då om tidningen Allas inte har kommit, får jag till svar att han tycker sig minnas att det nog var någon tidning med i postlådan. Då kan det ha gått ett par timmar sedan han var och hämtade in posten. Då funderar man vart hans minne tagit vägen.... Likaså är minnet som bortblåst när han avslutat ett samtal med ex hans föräldrar. Frågar jag vad de samtalat om får jag ett hummande till svar. HAN MINNS INTE. Då ska man veta att samtalet blivit avslutat några minuter tidigare. Undrar vad detta kan bero på?? Ligger det i mäns gener eller är det specifikt för min man Peo?? Vi funderar vidare på detta för något svar lär väl aldrig komma... Go´kväll.…

Gun-Britt, 2007-11-13 kl 08:35

Det är tisdagmorgon och jag sitter på jobbet. Tog ut en semesterdag igår för att vi skulle uträtta en del ärenden, bl a besikta Skodan.. Jag har då aldrig varit med om att en besiktning gått så fort... men så är ju Skodan en superbra bil, i alla fall den vi äger. Plikttroget startar den varje morgon och snål på bensin är den också. Är såå nöjd.

Var sedan iväg till kören igårkväll, och roligare fritidsnöje än att sjunga finns bara inte. Just nu är det julsånger som gäller och vi har fått en ny julsång som vi håller på att träna in. På fredag ska vi tjejer i kören träffas och ha en tjejfest. Det ska bli kul! Vi hörs..!!

Peo, 2007-11-12 kl 18:24

Japp! Även Skodan, vår gamle trotjänare, passerade idag genom nålsögat hos Svensk Bilprovning. Utan anmärkning dessutom. Inte illa för en bil som gått drygt 22000 mil.

Det finns människor som rynkar på näsan åt Skoda, men det är faktiskt en enorm skillnad mellan dagens kvalitetsbilar och de usla föregångarna från kommunisttiden. Vår egen blåa kombi har bara gått och gått utan några som helst problem. Visst, någon statusbil är den ju inte, men vem behöver skryta? Den gör sitt jobb och gör det bra. Att den sväljer lika mycket last som en Volvo 245:a gör ju inte saken sämre. "Skoda - för nuftiga människor."

Peo, 2007-11-11 kl 14:02

Min äkta hälft sitter just nu och spelar Rise of Atlantis, ett webbspel som finns på blaskan Expressen. "Blipp blopp" låter det hela tiden, och det har det gjort typ de senaste två timmarna. Det är bra att hon har det roligt. Själv har jag inte tålamod med sådana där evighetsspel - jag brukar tröttna ganska fort. Men för all del, ibland händer det att även jag blir sittande. Dock inte idag. Jag är fullt upptagen med att slösurfa!

Peo, 2007-11-08 kl 16:02

Usch och fy - nu hotar SMHI med tre dagars oavbrutet snöande över norra Norrland. Kallt skall det bli också... Nä, gott folk, nu är det dags att börja åka mera bil så att vi får det varmt och skönt på vintrarna.

Gun-Britt, 2007-11-04 kl 23:34

Nu är det söndagkväll och jag skulle egentligen varit i säng eftersom det är arbetsdag imorgon, men jag måste få skriva lite för att säga att Peo inte är den surgubbe som man kan tro han är av det han har skrivit ang Halloween. Han har ju ondgjort sig över det, men surbubberiet tror jag ligger i generna från hans förfäder. För det kan absolut inte vara från hans föräldrar, eftersom de är de mest snälla och rara människor som finns... Han har ju berättat vad hans syster har gjort. Så det måste ligga längre bak i tiden. Peo är det snällaste som finns i ett par skor, men det är nog så att han vill verka barsk och sträng och jag kan bara säga en sak... han lyckas inte med det alla gånger. Go´natt!!

Peo, 2007-11-04 kl 18:03

Från att ha varit lätt irriterad börjar jag nu surna till ordentligt. Detta eviga halloween tycks aldrig ta slut. Först kom det ungar i onsdags och tiggde godis, sedan kom det flera på lördagen. Och idag söndag kom ÄNNU ett par. Morr! Har föräldrarna ingen koll?

Jag önskar jag hade samma mod som min syster Evy. När det kom skräckungar hem till henne och frågade "Bus eller godis?" så sade hon bara "Vet hut, lymlar!" och stängde dörren mitt framför näsan på dem.

Hädanefter kommer det inte att bjudas på något godis vid våran dörr heller. Men något skall de få, tiggarna: varsin mandarin. Gott och nyttigt. Och snopet.

Peo, 2007-11-03 kl 09:16

Det har kommit snö under natten. Inte mycket, men ändå. Nu börjar vintern på allvar. Snöskoterfolket och skidnissarna jublar - själv önskar jag mest att jag kunde gå i halvårsdvala. Våga vägra vinter!

Peo, 2007-11-02 kl 21:59

Allhelgonahelgen är nog den mest stämningsfulla av våra svenska högtider. Alla ljusen på kyrkogårdarna, stillheten - så långt ifrån den hets och destruktivitet som ofta präglar vår vardag. Vilken motsats till halloween-spektaklet...

Gun-Britt, 2007-11-02 kl 21:57

Idag fredag har vi varit till Skellefteå för att hämta mamma och åka till pappas grav för att tända ljus. Då vi hade åkt ett tag, kom jag på att vi glömt det godiset vi köpt till de barn som ev skulle komma och knacka på och säga "bus eller godis" att vi glömt det hemma. Då sa min käre man lite skamset att det inte fanns så mycket kvar, endast någon polkagris fanns kvar i skålen...Lite konfunderad frågade jag hur det kunde komma sig.... Det hade ju inte varit så många barn till oss..... så det borde finnas rätt mycket kvar, tyckte jag....Då gott folk, erkände min älskade make att på något konstigt sätt hade detta godis hamnat i hans mage... Hur det kunde komma sig hade han ingen aaaaaaning om. Sockerberoende eller inte... Jag tror det beror på hur pass stark karaktär man har... och den varan har Peo inte mycket av! Go´kväll!

Peo, 2007-10-31 kl 10:37

Läste just i Världsbladet (Piteå-Tidningen) om en familj som firar halloween på äkta amerikanskt vis. Det är pumpor, skräckmasker, godistiggeri och hela köret. Tyvärr är de ju inte ensamma om detta.

Själv tycker jag hjärtligt illa om halloween. Det är en hednisk högtid, importerad till vårt land av en hop penningkåta affärsmän som bara vill berika sig själva ekonomiskt. Vad jag vet har halloween inte efterfrågats av folk i allmänhet. Men nu - när vi bombarderas av häxor och pumpagubbar - är det svårt för många att stå emot, särskilt för barnfamiljerna.

I ett samhälle utan Gud tvingas människorna böja knä inför andra makter. Jag vägrar dock att böja knä inför penningen och utropar därför vårt hem till en halloween-fri zon!

Peo, 2007-10-29 kl 10:05

Ah - jag drar en suck av lättnad. Har nyss varit in och besiktat Golfen. Som tur var gick den igenom utan anmärkning, men sådant kan man ju aldrig i förväg vara säker på. Vem vet vad en nitisk besiktningsman kan vaska fram?

Nu är det lugnt fram till den 12:e, då det är dags för Skodan... Håll tummarna, kamrater.

Peo, 2007-10-28 kl 16:33

Min fru äter rå potatis! Jo, det är sant, jag lovar. När vi stod och gjorde i ordning kvällsmaten så hände det helt plötsligt: hon började knapra på en bit rå potatis. Jag blev alldeles häpen. Rå potatis smakar ju inte alls gott, och inte luktar den nå't vidare heller. Dessutom är den väl på gränsen till giftig? Gun-Britt blev i alla fall lika förvånad när hon såg min reaktion: "Har du aldrig sett någon som äter rå potatis förut?" Eeh... Nej...

Det är sant som det sägs att man lär sig något nytt varje dag.

Peo, 2007-10-28 kl 10:28

Sådärja. Nu är jag nysnaggad och fin såhär på söndag morgon. Min hulda maka har kört några varv med hårklippningsmaskinen, vilket hon är riktigt bra på. Nu snuvade vi frisören på en hundralapp igen!

Gun-Britt, 2007-10-27 kl 22:36

Måste bara skriva o berätta att jag köpte alldeles FÖR mycket godis.. Är nästan äcklad av tanken att det fortfarande finns kvar... Usch....

En annan sak som man måste komma ihåg innan man går och lägger sig ikväll är att man ska ställa om klockorna..... Tänk att man har en timme extra imorgon... Lycka!!! Go´natt!!!

Gun-Britt, 2007-10-27 kl 17:50

Snart dags att åka iväg till Norrfjärden för veckans lilla godisinköp. Det man måste ha klart för sig innan man kliver in i Godishuset är, att man ska säga till sig själv att man inte ska handla för mycket.. Det är ett måste, eftersom det finns över 1.000 olika sorter. De favoriter jag har är rabarberstänger, stekta ägg, kritor och choklad + en massa annat gott.....

Dagens roligaste episod var när vi skulle lösa melodikrysset och Peo undrade vilken kroppsdel Anders Eldeman menade då kryssplanen visade L_P_ _R. Blicken jag fick från min käre man (vi har 3-månadersbröllopsdag idag) var obetalbar då jag glatt triumferande sa "LÄPPAR".... Go´afton!!

Peo, 2007-10-27 kl 17:18

Hon klarade sig i alla fall, Idol-Amanda, även om det var med ett nödrop. Det var ju inte ett av hennes bättre framträdanden precis. Men att Sam lyckades hålla sig kvar i tävlingen trots sitt bottennapp är märkligt. Det är tydligen tjejerna som skall ut först. Men så blir det ju när makten ligger i händerna på Sveriges alla trånande fjortisar.

Ikväll finns inte mycket att se på TV. Lördagskvällar är ganska trista numera. Inte desto mindre så börjar det suga i godistarmen. Man kan ju undra om det är kroppens biologiska klocka som ställt in sig på socker-chock en gång i veckan? Konstigt förresten att det bara är i början av en påse som godiset faktiskt smakar gott. Sedan kommer det totala äcklet, när man inombords lovar sig själv att aldrig äta ens ett gelehallon ytterligare. Vilket man för länge sedan har glömt lördagen efter...

Hej. Jag heter Peo. Jag är sockerberoende.

Gun-Britt, 2007-10-26 kl 19:52

Jaaaa... äntligen fredag... Denna vecka har gått fasligt fort. Tycker att det var nyligen väckaren ringde och det var måndagmorgon...och nu är det fredag. Idol väntar... få se hur det går för Amanda...Enligt kvällstidningarna så verkar det som om hon inte kommer att göra bra ifrån sig... Det återstår att se. Hon har varit min favorit från det att jag såg henne första gången på audition. Gillar hennes röst på något sätt. Så nu är det snart dags att sätta sig framför TV:n med min Piggelin...MMMMM......Gott ska det bli!

Peo, 2007-10-26 kl 19:40

Äntligen fredag... För oss som varken super eller dansar innebär det en stilla kväll framför TV:n. Och lite spännande blir det ju att se om Idol-Amanda klarar sig kvar i tävlingen ännu en vecka. Hon är min favorit eftersom hon vågar göra radikalt annorlunda låtval. Och så wailar hon inte så mycket heller. Tack för det!