Till bröllopssajtens startsida

Vi om förberedelserna

Vigselring

Det finns en hel del att tänka på innan man gifter sig. Boka kyrka, välja präst, köpa ring, beställa brudbukett, ringa fotograf, planera maten, ordna hotellsvit... Och sedan: hur skall man vara klädd?

Peo: "Tack och lov var vi ute i god tid med allting, så vi behövde inte känna någon panik. Åtminstone inte med de större grejorna. Sedan kan man ju alltid peta med detaljer, och det gjorde vi också."

Gun-Britt: "Att bo 80 mil bort och få det som man vill med bröllopstårtan skulle knappast gå utan Internet. Tack vare nätet kunde jag surfa in på Almas Café och titta på bilder som fanns av tårtor de gjort förut. Sedan pratade jag med Carola per telefon och förklarade hur vi ville att tårtan skulle se ut. Hon kom sedan med en del små förslag och tårtan blev precis så fin som vi hade tänkt oss."

Skinnväst Peo: "Det som kunde ha blivit ett problem var mina kläder. Jag hade fullt klart för mig hur jag ville vara klädd: Svarta skor, vita byxor, vit t-shirt och svart skinnväst. Kläderna skulle inhandlas dagarna innan bröllopet. Men det fanns tyvärr inga vita byxor att få tag på i min storlek. Så då blev det till att tänka om. Jag blev ändå rätt nöjd som Farbror Beige."

Gun-Britt: "Att hitta den rätta klänningen var ganska snabbt avklarat. Men skor... Det är inte så lätt att hitta skor när man har extremt breda fötter. Men till sist så fann jag dem - ett par som var av mjukt vitt skinn och satt som gjutna!"

Peo: "Tur i alla fall att vi inte skulle ha ett stort bröllop med pompa och ståt och hundratals gäster... Ja, var skulle man ha hittat dem förresten?"